Hygienická opatření v obci k 15.09.2020

Vláda a MZČR nám každý den přináší nová a nová opatření. Ne všechny se ale vztahují na místo, kde bydlíme. Pojďme si tedy shrnout, co v naší obci platí:

  • OBECNÍ ÚŘAD

Při vstupu do budovy platí povinnost nosit roušky. Jiné omezení není. Úřední hodiny jsou v pondělí a ve středu od 16 do 18 hodin.

  • OBCHOD

Při vstupu do obchodu platí povinnost nosit roušky. Zákazníci na ně často zapomínají. Chápeme, že pravidlo ještě není zaběhlé, ale věříme, že se všichni polepší. Otevírací doba obchodu je v PO, ST a PÁ od 7 do 15 hodin, v ÚT a ČT zkráceně od 7 do 12 hodin, v SO od 8 do 11 hodin.

  • HOSPODA

Roušku musí mít v hospodě nasazenou jak hosté, tak obsluha s tím, že hosté smí roušku krátkodobě odložit při vlastní konzumaci. Na venkovní zahrádce povinnost nošení roušky není. Hospoda je otevřena denně kromě pondělí od 17 hodin.

  • KNIHOVNA

Při vstupu do knihovny musí mít čtenáři nasazenou roušku a u dveří vedle věšáku na odkládání věcí by měli využít připravenou desinfekci. Knihovna je otevřena každé úterý od 16 do 18 hodin.

  • AUTOBUSOVÉ SPOJE

Do autobusu jedině s rouškou. Výjimku mají například děti do dvou let.

  • ŠKOLA/ŠKOLKA

Povinnost nošení roušek ve škole platí ve vnitřních společných prostorách a v družině. Ve školce mají děti a pedagogický sbor výjimku. Rodiče by neměli zapomínat na roušky do prostor šaten, pokud tam mají přístup.

Pokud si nejste jistí, co zrovna platí, tak aktuální informace můžete nalézt na stránkách: www.koronavirus.mzcr.cz nebo www.vlada.cz.

A PAMATUJTE, ŽE CO PLATÍ DNES, JIŽ ZÍTRA PLATIT NEMUSÍ... BOHUŽEL.

16. září 2020