Klub důchodců - Výlet zaoceánským parníkem 09.03.2020

Březnové setkání důchodců se uskutečnilo v pondělí 9.3.2020 v zasedací místnosti OÚ v Lubníku. Sešli jsme se spolu s milými přáteli z Tatenice a Lanškrouna a byl nás opravdu hezký počet (30!) a projížďka výletní zaoceánskou lodí tedy mohla začít...
Jako host vystoupil pan Jan Minář z Lanškrouna, který má několikaleté zkušenosti jako člen posádky na takovéto lodi. Začínal tam jako řadový číšník a postupně se vypracoval až na manažerskou pozici. Slyšeli jsme o tom, jak taková práce vypadá a co obnáší. Pokud chce člověk něco dokázat, musí makat i více jak 18 hodin denně a své osobní volno téměř nemá. Ve hře je pouze spokojený pasažér a k tomu spolehlivě připravený personál, od kterého se požaduje maximální nasazenost.
Vyprávění bylo bezprostřední a velice poutavé, podané s takovou přirozeností a šarmem, že nebylo snad nikoho, koho by svým projevem nezaujalo. A dalo by se pokračovat dlouze i v diskuzi, čas se však nachýlil a museli jsme se s milým hostem rozloučit.
Beseda pak ale ještě pokračovala při kávičce a dobrém zákusku, pivko a vínečko se také našlo...rozcházeli jsme spokojeni z vydařeného odpoledne a díky zajímavému tématu bohatší o nový zážitek... (a topení tentokrát fungovalo bezvadně!!).

Vlasta Knápková, foto:Marie Janská